EM-kisat +videot kaikista nostoista

 

Kisamatkalta palattu ja hieman jo ehtinyt palautua kotona. Reissu oli kokonaisuudessaan hyvin onnistunut. Tiedossa melkoinen sepustus, rullaa alas jos haluat nähdä vain nostot ja kuulla kisan jälkeiset fiilingit.

Paikan päälle matkasin sunnuntaina yhdessä 63kg sarjan toisen nostajan Anni Vuohijoen kanssa, mukana oli myös Annin valmentaja, maajoukkueen entinen päävalmentaja Mika Tiainen. Seura oli siis tuttua ja turvallista, vaikka Annin kanssa ei yhtäaikaa olla kisoissa koskaan oltu.

Kentällä Suomen päässä valmiina lähtöön.

 

Lennot sujui muuten hyvin, mutta vaihto Frankfurtissa jäi pikkusen liian lyhyeksi ekan lennon oltua vähän myöhässä. Saatiin onneksi erillinen bussikuljetus seuraavalle portille, mutta nopean vaihdon seurauksena mun ja Annin laukut jäi Frankfurttiin. Hetken Splitin kentällä hommaa selvitettyä saatiin tarvittavat ilmoitukset tehtyä ja tieto, että laukkujen pitäisi saapua seuraavana aamuna.

Päästiin hotellille noin 19:30, ei ehditty edes kävellä hotellin ovista sisään, vaan suunnattiin taksista suoraan treeni/kisapaikalle suuntaavaan bussiin. Mulla oli illaksi vielä treeni, koska lähdin Turusta jo 8:30, Anni oli omat treeninsä hoitanut jo Suomen päässä. Anni ja Mika tuli kuitenkin mukaan treenipaikalle, Anni jumppaili ja mä tein vähän tangon kanssa raakanostoja. Hotellilta meidän matkaan lähti myös maajoukkueen uusi päävalmentaja Antti Everi ja naisten vastuuvalmentaja Petri Tanninen. Antti ja Pete katteli tarkkaan mun nostoja ja muutaman sarjan jälkeen kroppa alkoi lämpenemään ja melko teräviä liikkeitä sain tehtyä matkustuksenkin jälkeen.

Maanantai

Kisoja edeltävänä päivänä kannustettiin muita suomalaisia nostajia ja valmisteltiin kroppaa seuraavan päivän koitokseen. 

Maanantaina nukuttiin Annin kanssa pitkään, kunnes lopulta Antti yllätti meidät tuomalla matkalle jääneet laukut meidän huoneeseen. Maanantaina keli suosi ja lähdettiin Annin kanssa pikku kävelylle ennen kuin mentiin katsomaan Lauran ja Pauliinan kisoja. Kaupunki oli tosi siisti ja löydettiin myös kiva kahvila pikku taukoa varten, eihän painonnostajat montaa kilsaa jaksa kävellä 😉

Lauran kisa oli alle 58kg B-ryhmässä ekana tiedossa ja sitä riennittiin katsomaan lenkin ja lounaan jälkeen kisapaikalle. Kisaa katsomassa oli myös oman urakkansa hienosti lauantaina suorittanut Sonja Haapaniemi, ekoissa EM-kisoissa Sonjalle tempaus ennätys 63kg ja hyvä 75kg työntö. Laura oli toinen meidän ensikertalaisista EM-kisoista, ja hän oli tosi hyvillä fiiliksillä lähdössä kisaan. Valitettavasti tempaukset eivät olleet normaalia Lauraa, vaan tekniikka hieman petti tällä kertaa ja kolmella yrityksellä ei tullut tempaus tulosta. Työnnössä Laura näytti sisuansa lastauttamalla viimeiseen työntöön uudet SE-kilot 105kg, hyvin rinnalle mutta ylöstyöntö ei tällä kertaa jäänyt pään päälle. Hieno tulos 101kg työnnettynä alle 58kg kehonpainolla on aikamoinen suoritus! Ps. Lauraa pääset seuraamaan täältä!

Treenihallissa! Mukana sponsorit PULS Nutrition ja Taffer

Ennen Pauliinan kisaa käytiin treenihallin puolella, Anni otti vuorostaan hieman raakoja ja minä jumppailin. Pauliina kilpaili alle 53kg A-ryhmässä, kovat aloitukset heti lähtöön 71kg ja 88kg. Tempauksessa meinas jo jännittää, kaksi pummia 71kg, jonka jälkeen 72kg tankoon ja helppo tempaus Pauliinalta, huh! Työnnössä alkupaino 88kg tuli mallikkaasti ekalla yrityksellä, sen jälkeen kaksi kertaa 91kg rinnalle TODELLA kevyesti. Toinen  ylöstyönnöistä oli jo valmiin näköinen nosto, mutta jotain tapahtui saksista nousun aikana ja tanko tippui. Hyvä tulos kuitenkin Pauliinalta, vaikka luonnollisesti kisan jälkeen harmitti.
Pauliinan työntöjen jälkeen kiiruhdettiin Annin kanssa hotellille syömään ja lepäilemään. Illasta kävin vielä moikkaamassa Lauraa ja Pauliina jotka lähtivät sitten seuraavana aamuna kohti kotia. Eniten kisoissa harmittaa, ettei juuri ehdi näkemään muiden sarjojen nostajia, koska usein kisoista lähdetään kotiin heti omien nostojen jälkeen. Toki kisoissa keskitytään oleelliseen, mutta aina on kuitenkin mukava viettää aikaa niiden kanssa, jotka paiskivat hommia saman unelman eteen!

Kisapäivä

Kisapäivä alkoi pitkällä odotuksella kun kisa alkoi vasta 17:25.

Yritettiin nukkua aamulla mahdollisimman pitkään, ettei päivä tuntuisi kamalan pitkältä. Aamu laitettiin käyntiin puntarin kautta, mulla paino taisi olla 62.70kg joten aamupalaa tiedossa, jee! Ennen kisaa pyrin tankkaamaan enemmän hiilaria koneeseen, joten aamupalaksi leipää vaahterasiirapilla, nami.

Aamupalan jälkeen ooteltiin, että loput Suomen joukkueesta saapuu paikalle. Ehkä minä enemmän kun Anni, koska myös mun avomies/valmentaja Eero saapuisi tässä porukassa odottelemaan omaa nostopäiväänsä. Eeron saavuttua käytiin käppäilemässä kauppaan, urheilujuomaa kisaa varten. Sen jälkeen auttelin Annille kisakampauksen ja meikin. Ihan kuin olisi ollut taas voimistelu kisoissa! Tykkään laittaa kampauksia ja meikkejä, joten tämä oli mulle hyvää rentouttavaa tekemistä ja samalla iso apu tiimikaverille, joten win-win situation!

Valmiina lähdössä kisapaikalle!

Vihdoin alkoi olla aika lähteä kisapaikalle puntariin. Bussi matkalla aloitin normaalin ennen kisaa tuskailun, huonon olon ja vaikean hengityksen kera, hupsis. Kisapaikalla menin suorinta tietä urheilijoiden lepotilaan ja makoilin siellä sekavissa fiiliksissä punnitukseen asti. Punnituksen jälkeen mulla on usein tosi huono olo ja vaikeuksia saada mitään alas, mutta tällä kertaa yllätin itsenikin ja sain syötyä ihan normaalin lounaan. Hieman parempi fiilis lähteä kisaan kuin esimerkiksi SM-kisoissa, joissa oksensin punnituksen jälkeen ja söin ennen kisaa pelkkiä sokeripaloja…. 😀

Esittelyssä

Fiilikset nostoista +videot

Tällä kertaa jännitys pysyi tosiaan aisoissa ja hyvät fiilikset kantoi läpi lämmittelyn. Tempaukset tuntu melko hyviltä hieman varmistelua ehkä pelissä. Aloitusrauta 84kg ensimmäisellä yrityksellä, jonka jälkeen 88kg tankoon. Kaksi yritystä tästä raudasta, mutta ei tällä kertaa. Eka yritys oli normi virhe multa, veto kaatui vähän liikaa varpaille. Toinen yritys parempi, tanko oli jo kyykyssä pään päällä mutta ylöspäin lähtiessä tunaroin ja nousin jotenkin toispuoleisesti ja tanko lattialle. Muutama manaus ja lämppä puolelle istumaan. Ärsytys oli suuri, koska nosto oli niin lähellä, miten tuosta voi heittää tangon pois? Noh, Pete tuli siinä rauhoittelemaan ja keskitettiin ajatuksia työntöihin.

Videot:

 

 

Työnnössä otettiin varma alkupaino 98kg ekalla, sen jälkeen sovitun suunnitelman mukaan kaikki tai ei mitään 107kg riittäisi 10.sijaan joten sitä lähdettiin koittamaan. Eka yritys 107kg hyvin rinnalle ja ylöskin asti, mutta tuomari äänin 2-1 hylätty nosto. Hämmentävä fiilis, en itse tuntenut nostossa mitään virhettä, enkä siis oikein tiennyt missä meni vikaan. Valmentajat näkivät noston sivusta, joten myöskään he eivät pystyneet näkemään missä tuomarit näkivät virheen. Kisan jälkeen videon nähneenä ymmärrän tuomareiden tuomion. Ajatukset kuitenkin kasaan ja uudella tarmolla toista kertaa nostamaan 107kg. Katsomosta mahtavaa kannustusta joukkuekavereilta ja muilta kannustamaan saapuneilta. Kolmaskin nosto melko kevyesti rinnalle ja ylöstyöntö jalat sinne tänne puolisaksiin, mutta hyväksytysti läpi ja uusi ennätys työnnössä! Yhteistuloksessakin päästiin sivuamaan omaa 191kg enkkaa.

Videot:


Sitten ne alussa mainitut kootut fiilikset! Kokonaisuutena kisoista jäi hyvä fiilis, uusi ennätys on aina hieno juttu ja EM-lavalla tehtynä tietenkin tuntuu erityisen hyvältä. Sijoitukset siis tempaus 12. työntö 8. ja yhteistulos 10. Tempaus jäi vähän harmittamaan, mutta loppujen lopuksi 88kg tempauksella yhteistuloksen sijoitus olisi noussut vain yhden sijan, joten pidempään en jää tätä märehtimään.

Annin kisaa en ehtinyt kovin tarkasti seurailemaan. Anni lähti kovista raudoista, joten vaikka hän jäi aloitusrautoihin, syntyi uudet omat ennätykset sarjaan 63kg tempauksessa, työnnössä ja yhteistuloksessa. Näistä työntö 111kg ja yhteitulos 201kg olivat myös Suomen ennätyksiä, onnea Anni!

Nyt pidän jo hieman kaivatun muutaman päivän ehkä jopa viikon tauon painonnosto tangosta ja sen heiluttelusta. Viimeksi pari päivää pitempi lepo pidetty syksyllä 2015 kun jouduin selän takia lepäämään kolme kuukautta, sen jälkeen on painettu hommia puolitoista vuotta yhteen putkeen, ilman pitempiä lepoja.

Kiitos ja kuitti!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s