Terveellisen aamupalan reseptit

Eilen illalla katsottiin Eeron kanssa jääkaappiin ja todettiin että avaamattomasta maitopurkista on mennyt päiväys muutama päivä sitten, no eihän sitä halua poiskaan heittää! Lähdin itse valmentamaan ja sanoin Eerolle, että miettis mitä voitais siitä tehdä ja hän päätyi sämpylöihin. Loistava idea! Me on välillä leivottu sämpylöitä ja aika useesti porkkanasämpylöitä. Niihin päädyttiin tälläkin kertaa. Resepti tuli vähän yhdistelemällä kaikkea mitä löytyi kaapista ja kaupasta nappasin vielä ruisleseitä.

Kolmen viljan porkkanasämpylät

1l maitoa
15-16dl Kolmen viljan sämpyläjauhot (löytyy muutamalta eri merkiltä)
3dl ruislese
1,5dl kaurahiutaleet
2tl suolaa
2rkl hunajaa
1 pussi kuivahiivaa
5 porkkaa

Raasta porkkanat. Sekoita hiiva paketin ohjeen mukaisesti lämpöiseen  maitoon, lisää suola ja hunaja. Sekoita kaikki jauhot ja hiutaleet keskenään, jonka jälkeen lisää muutamassa osiossa nesteen sekaan. Samalla voi lisäillä myös porkkanaraasteen pikku hiljaa taikinaan. Anna kohota n. 30min.

Taikinaa ei vaivata kohottamisen jälkeen enää ollenkaan. Levitä leivonta-alustalle reilusti jauhoa ja kaada taikina jauhojen päälle, lisää myös hieman jauhoja kaadetun taikinan päälle. Kevyesti käännä taikinaa siten että saat siitä pötkylän ja leikkaa haluamasi kokoisia sämpylöitä ja nostele pellille. Sämpylöitä ei tarvitse pyöritellä ollenkaan vaan ne voi jättää epämääräisen mallisiksi. Itse tein aika leveän pötkön, joten leikkasin aina suikaleen, jonka laitoin sitten vielä kahteen osaan. Paista 240 asteessa n. 17-20min kunnes sämpylät ovat saaneet väriä päälle ja pohjaan.

Proteiinipitoinen lisuke

Aamupalalla pyrin syömään aina myös proteiini pitoisia tuotteita. Tänään aamulla halusin ehdottamasti syödä sämpylöitä, vierelle piti siis saada joku proteiinin lähde. Smoothie kuuluu mun vakio aamupaloihin ja niin myös tänään.

Omena-banaanismoothie

1 omena
1 banaani
2 veriappelsiinin puristettu mehu
250g rahkaa
hieman kylmää vettä
1rkl chian siemeniä

Kaikki aineet blenderiin tai sauvasekoittimella sekaisin ja valmista!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s